Delfinii-Stiati ca...?

In jos

Delfinii-Stiati ca...?

Mesaj  LegolasS •̪̀●́ la data de Sam Dec 25, 2010 11:24 am

Delfinii sunt mamifere marine înrudite cu balenele și marsuinii (Phocoena phocoena). Există în jur de 40 de specii de delfini în 17 genuri diferite. Delfinii variază ca dimensiune de la 1.2 m și 40 kg (Delfinii Maui), ajungând până la 9.5 m și 10 tone (Orca sau Balenă ucigașă).
Se găsesc în întreaga lume, în special în apele puțin adânci din zonele de coastă. Delfinii sunt animale carnivore, hrănindu-se cu pește și calamari. Familia Delphinidae este cea mai mare din Ordinul Cetacea, fiind și relativ recentă: delfinii au evoluat acum aproximativ 10 milioane de ani, în miocen.


Delfinii, împreună cu balenele și marsuinii, sunt descendenții unor mamifere terestre, cel mai probabil din Ordinul Artiodactyl. Strămoșii delfinilor moderni s-au adăptat la viață acvatică, cu aproximație, acum 50 de milioane de ani, în Eocen.
Scheletele delfinilor actuali prezintă în zona pelviană oase de dimesiuni mici, despre care se crede că sunt vestigii ale membrelor inferioare. În octombrie 2006 a fost capturat în apele Japoniei un delfin neobișnuit - acesta prezenta mici aripioare de o parte și de cealaltă a zonei genitale, ceea ce i-a determinat pe cercetători să considere că acestea reprezintă o dezvoltare mai proeminentă a oaselor vestigiale ale membrelor inferioare.Sarbatori fericite!
avatar
LegolasS •̪̀●́
Administrator
Administrator

Mesaje : 70
Data de inscriere : 23/12/2010
Varsta : 21
Localizare : FrozenWorld ;x

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum